Offerte nodig? Belly Tanks

Deze tanks worden ingezet voor noodstroomtoepassingen in Datacenters.

Toekomstbestendige digitale economie.

Zorg, onderwijs, overheid, communicatie en handel; een selectie van sectoren die dagelijks verder digitaliseert. In onze gehele samenleving wordt steeds vaker gebruik gemaakt van cloudopslag en -applicaties, Artificial Intelligence oplossingen, 5G netwerken, Robotics en Virtual Reality. Al deze digitale oplossingen worden gehuisvest in datacenters en zijn afhankelijk van de digitale infrastructuur. Een robuuste digitale infrastructuur, met datacenters als het fundament, is een randvoorwaarde voor een toekomstbestendige digitale economie.

Datacenter

Een datacenter is een industrieel, hoogbeveiligd pand, gebouwd met één doel: zorgen dat computerservers met digitale applicaties altijd blijven draaien, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Het is dus van cruciaal belang dat de stroomvoorziening ten allen tijden gegarandeerd is. Om dit te garanderen worden er noodstroomaggregaten geplaatst welke bij uitval van het net overnemen. Deze noodstroomaggregaten worden voorzien van een zogenaamde Belly Tank.

Deze tanks zijn ontworpen om plaats bieden aan akoestische behuizingen bovenop de tank. Het specifieke ontwerp van onze Belly Tank laat een gewicht van 80ton toe en verkleint de voetafdruk ten opzichte van een losse stationaire tank naast elke behuizing.

Belly Tanks

Onze Belly Tanks zijn beschikbaar in alle courante container afmetingen alsook volledig op maat gemaakte afmetingen voor het ondersteunen van de zogenaamde Walking In Enclosures. Onze Belly Tanks worden ontworpen volgens de KIWA standaard BRL-K21013 en conform EN1090 Excl 2.

De Belly Tanks zijn steeds dubbelwandig uitgevoerd, voorzien van een aflopende bodemplaat zodat er geen brandstof ter plekke blijft staan. Alle aansluitingen om de generatorset, sensoren en toebehoren aan te sluiten zijn standaard voorzien en kunnen in overleg met onze engineeringsafdeling op uw maat aangepast worden.

Onze Belly Tanks kunnen in heel Europa ingezet worden. De Belly Tanks kunnen desgewenst ook voorzien worden van een verwarming en isolatie bij opstelling in koude gebieden.

De Belly Tanks kunnen optioneel ook voorzien worden van een inwendige coating over de bodem, of volledig inwendig gecoat worden met een geschikte epoxy bekleding om corrosie en pitting te voorkomen.

Interesse om een project met ons te starten?

Ja!